Η ποιότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιχείρησής μας


Ελέγχουμε και διασφαλίζουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας από τις πρώτες ύλες μέχρι το μαγείρεμα και την τελική συσκευασία. Εφαρμόζουμε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους και είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε βήμα για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα στα οποία η εταιρία μας έχει δεσμευτεί να προσφέρει σε όλους τους πελάτες μας. Διαθέτουμε τις βασικές πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και ακόμη πιο ικανοποιημένους πελάτες, που μας επιλέγουν για τις άψογες υπηρεσίες μας.

Πρώτες ύλες

Για καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε. Προς το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε μια επιλεκτική βάση δεδομένων εγκεκριμένων προμηθευτών και ελέγχουμε την ποιότητα των πρώτων υλών τόσο κατά την παράδοση (έλεγχος θερμοκρασίας, σωστή επισήμανση κ.λπ.) όσο και πριν, διεξάγοντας τακτικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις στους χώρους εργασίας των προμηθευτών μας, με την βοήθεια ανεξάρτητων φορέων.

Αποσυσκευασία, προετοιμασία και συνταγές

Η αποσυσκευασία των πρώτων υλών γίνεται προσεκτικά εκτός των χώρων προετοιμασίας, έτσι ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση των τροφίμων από υλικά συσκευασίας, όπως χαρτί, ξύλο ή μέταλλο. Οι πρώτες ύλες καθαρίζονται και ζυγίζονται σύμφωνα με τις αξιόπιστες συνταγές μας. Μεταφέρονται στην κουζίνα σε καθαρά δοχεία.

Παραγωγή μαγειρεμένων γευμάτων

Ο Σεφ μας δίνει ειδικές οδηγίες για το πώς θα μαγειρευτούν τα γεύματά μας και ο Διαχειριστής Ποιότητας διασφαλίζει ότι η παραγωγική διαδικασία ελέγχεται για την επάρκεια της υγιεινής και της ασφάλειας.

Διαδικασία κατάψυξης μαγειρεμένων γευμάτων

Η διαδικασία κατάψυξης, σε λιγότερο από -18ºC, αρχίζει με την τοποθέτηση των μαγειρεμένων γευμάτων σε καθαρά, κρύα μεταλλικά δοχεία και διαρκεί μέχρι 2 ώρες. Η επιλογή του σωστού δοχείου είναι πολύ σημαντική, έτσι έχουμε τυποποιήσει τη διαδικασία δημιουργώντας μια λίστα που υποδεικνύει το σωστό δοχείο σύμφωνα με τη συνταγή, τη θερμοκρασία των τροφίμων και την καταλληλότητα των δοχείων.

Μερίδες και συσκευασία

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία συσκευασίας, βεβαιώνουμε ότι κάθε μερίδα των μαγειρεμένων τροφίμων μας έχει το κατάλληλο βάρος ενώ το αεροστεγές κλείσιμο με θερμική σφράγιση (αποσπώμενη μεμβράνη) εξασφαλίζει 100% προστασία από οποιαδήποτε μορφή εξωτερικής μόλυνσης. Όταν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε επίσης ειδικές τεχνολογίες, όπως τη μέθοδο MAP (Συσκευασία με Τροποποιημένη Ατμόσφαιρα), για να διατηρήσουμε καλύτερα τη φρεσκάδα των έτοιμων γευμάτων.

Τελικός έλεγχος και εκτύπωση συσκευασιών

Στο τελικό στάδιο της παραγωγής, τα σφραγισμένα δοχεία περνούν από ανιχνευτή μετάλλων, όπου οποιοδήποτε γεύμα που έχει οποιοδήποτε ίχνος μεταλλικού αντικειμένου απορρίπτεται αυτόματα. Στη συνέχεια, σε κάθε συσκευασία εκτυπώνονται όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες για το προϊόν και τα απαραίτητα δεδομένα εντοπισμού σε περίπτωση ανάκλησης προϊόντος, όπως συστατικά, ημερομηνία λήξης, στοιχεία παρακολούθησης κλπ.

Υγιεινή  

Έχουμε αναπτύξει ένα ειδικό σύστημα καθαρισμού, το οποίο έχει εκπαιδευτεί να τηρεί όλο το προσωπικό μας σε καθημερινή βάση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις και τα υλικά μας πληρούν τα κατάλληλα πρότυπα υγιεινής. Τα απορρυπαντικά και τα απολυμαντικά που εφαρμόζουμε είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, αλλά και ασφαλή στη χρήση και πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Επιπλέον, αερίζουμε κατάλληλα όλους τους χώρους στις εγκαταστάσεις μας, διατηρώντας τον αέρα καθαρό με ειδικά φίλτρα.


Πιστοποιήσεις & Έλεγχοι

Η Potpan λειτουργεί σύμφωνα με όλα τα απαιτούμενα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων.

  • Είμαστε πιστοποιημένοι για το σχεδιασμό, την παραγωγή και την παράδοση έτοιμων γευμάτων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000: 2005 της TUV Hellas, Ελλάδα.
  • Με τη βοήθεια ενός εξωτερικού φορέα ελέγχου, το Food Allergens Laboratory, ελέγχουμε την ποιότητα και την καταλληλότητα των πρώτων υλών μας με ειδικούς μικροβιολογικούς και φυσικοχημικούς ελέγχους.
  •  Ελέγχουμε εσωτερικά τις διαδικασίες παραγωγής σύμφωνα με το σύστημα HACCP (ISO 22000: 2005).
  • Αναγνωρίζουμε τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (CCP) στο σύστημά μας παραγωγής και παράδοσης, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας.
  • Είμαστε εγκεκριμένοι από εθνικούς φορείς σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε γεύματα που περιέχουν επεξεργασμένο κρέας.
  • Διασφαλίζουμε ότι η αλυσίδα ψύξης εφαρμόζεται σε όλους τους χώρους διατηρώντας θερμοκρασία 12 - 16ºC.
  • Εφαρμόζουμε πολιτική μη χρήσης γυαλιού σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων μας καθώς και στις πρώτες ύλες (μη γυάλινα δοχεία).
  • Έχουμε δύο ανιχνευτές μετάλλων για να εντοπίζουμε και να απορρίπτουμε κάθε γεύμα που μπορεί να περιέχει οποιαδήποτε μορφή μετάλλου ή ξένο αντικείμενο.

Συσκευασία 

Η Potpan διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα των προτύπων ποιότητας συσκευασίας και χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα συσκευασιών που ποικίλλουν σε χωρητικότητα και υλικά, από δίσκο χαρτιού έως c-pet με θερμικά συνδεόμενες επιφάνειες. Ειδικότερα, αναφορικά με την μέθοδο MAP (Συσκευασία με Τροποποιημένη Ατμόσφαιρα), είμαστε η πιο έμπειρη εταιρεία στην Ελλάδα, διαθέτοντας πάνω από 10 χρόνια τεχνογνωσίας.